Prima pagină > arta si meserie > Prostu’ plateste, desteptu’ huzureste

Prostu’ plateste, desteptu’ huzureste

Joi, 14 octombrie 2010, 09:35 Lasă un comentariu Go to comments

S-au rasculat angajatii din Ministerul de Finante, dar la televizor nu i-am vazut protestind pe ultimii patru comisari de Garda Financiara care au venit in „control” si care au plecat cu spaga pe care au acceptat-o marinimosi dupa ce au amenintat cu amenzi de sute de milioane, bani pe care nu-i vad strinsi intr-un cincinal. Sint sigur ca n-au protestat nici aia care vor veni in „control” de Craciun, la urma urmei salariul lor de la stat e un mizilic de care se pot lipsi fara regrete pentru ca inseamna 2-3 firme „controlate”. Nu le ia decit maximum juma’ de ora de fiecare, si asta in cazul in care dau de un „cap sec” de patron care nu-si vede locul si trebuie „educat”.

S-au rasculat amaritii de la ghisee, aia la care faci coada ca sa dai bani statului si care te trimit la 5 cozi pentru 3 stampile dar si asta nu pentru ca vor ei ci pentru ca sefii lor pun in aplicare umilirea metodica a cetatenilor. Macar de i-ar tine, poate scapam dracului odata de dobitocii astia care vor sa ne „salveze” cu forta.

Reclame
Categorii:arta si meserie
 1. br3b
  Joi, 14 octombrie 2010, 10:18 la 10:18

  Ma uitam in treacat la televizuinile mogulilor si mi se parea ireal cum li se plange de mila Perceptorilor. Cu intonatie grava, discurs patetic, empatie. Ma simteam singur in casa, nu stiam ca Fiscul e chiar asa curat, uscat si simpatic. 🙂

 2. br3b
  Joi, 14 octombrie 2010, 12:18 la 12:18

  Apropo, ce ziceai ca romanul nu se revolta? Pe langa perceptori, au inceput si functionarii de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate.

  Revenind la Fisc si greva perceptorilor, ia priveste aici venitul NET de la pozitia 742 din lista: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/salarii/Venit_aprilie2010_MFP.pdf

  NET…

 3. Joi, 14 octombrie 2010, 12:20 la 12:20

  Breb, fiscul nu e facut numai din perceptori ci si din oameni care calculeaza diverse dupa „axiomele” furnizate de guvern. Diversele astea pleaca de la taxe si impozite si ajung pina la salarii, pensii, ajutoare de jomaj, etc. S-au rasculat Lefterii Popescu, nu „Turbatul”.

 4. br3b
  Joi, 14 octombrie 2010, 12:47 la 12:47

  Pentru toti acesti „ceilalti” exista lista din linkul de mai sus. Cu acel sofer de la Fisc care castiga 42 milioane in mana. Oare el s-o fi rasculat?

 5. Joi, 14 octombrie 2010, 15:22 la 15:22

  el si cu cei de pe langa el sigur nu au scos capul de la cutie

 6. Mihai
  Joi, 14 octombrie 2010, 16:00 la 16:00

  Ce am inteles eu pana acum din aceasta revolta a functionarilor de la finante: S-au rasculat cei din Ministerul de finante adica in principal cei care analizeaza dosarele diverselor licitatii, achizitii si alte cheltuieli ale statului si care in urma analizei dau OK sau nu pe respectivii bani. S-aur rasculat cei de la ANAF care nu strang la buget decat 30% din banii pe care i-ar trebui sa ii primeasca statul.
  Care sunt cauzele pentru care in Romania nu se face nimic?! Una ar fi ca se platesc cu f multi bani chestii inutile iar aici cei din Ministerul finantelor, consilierii, expertii, secretarii si tot restul functionarilor sunt direct vinovati fie ca le acorda pe criterii politice, fie pe spaga, fie ca sunt pur si simplu inapti profesional. Iar o a doua cauza este evaziunea fiscala care e la cote inalte astfel incat statul nu are bani sa faca spitale, strazi, scoli, etc. In aceasta situatie sunt vinovati cei de la ANAF.
  Cat despre cei care stau la ghiseu si te trimit la alte si alte ghisee, daca ar da statul afara vreo 50% din ei, cei ramasi ar avea salariile ok ca ar fi atunci de unde sa le plateasca; nici cozi nu ar mai fi la 100 de ghisee pt ca nu ar mai fi ghiseele respective. Insa atunci cei ramasi ar trebui sa munceasca si nu sa o frece 8 ore pe zi chestie care nu stiu daca o vor.
  Ideea este ca daca ar fi sa plang pt salariile cuiva ar fi pt cele ale profesorilor sau doctorilor si nu pt a unor scribi care produc doar maculatura si care oricum sunt prea multi pt cata productivitate are munca lor.
  Cat despre dobitocii care vor sa ne salveze cu forta…zic sa ii fereasca Dumnezeu pe cei care acum sunt nemultumiti de 6-8 milioane pe luna sa ajunga sa se roage de Primul Ministru sa ii angajeze peste vreun an pe 3.

 7. Joi, 14 octombrie 2010, 16:21 la 16:21

  br3b :

  Pentru toti acesti “ceilalti” exista lista din linkul de mai sus. Cu acel sofer de la Fisc care castiga 42 milioane in mana. Oare el s-o fi rasculat?

  Breb, sa presupunem ca eu sint sef la finante si pot taia si spinzura. Sa mai presupunem ca te cunosc pe tine, om de incredere, ruda, ceva pe-acolo, care te tirii cu un salariu de 1o mil. Crezi ca as putea sa te angajes pe tine sofer, sa-ti trec 40 mil pe statul de plata, sa-ti dau tie 20, sa iau eu 20 si toata lumea sa fie multumita?

  Scenariul doi: eu, sef la garda, crezi ca pot trimite comisarii in control cu norma de spaga in felul urmator: veniti cu 20 mil amenda, 20 mil spaga de la cap de firma furajata, care comenteaza il ardeti cu 100? Voi va luati stimulentele + 5mil, eu iau 15 din care cotizez mai sus?

 8. Joi, 14 octombrie 2010, 16:26 la 16:26

  @Mihai: exista o limita de la care renteaza sa stai acasa, aia de la care cheltuielile iti sint mult depasite de venituri. Cit despre cit munceste fiecare, intotdeauna cel care plateste considera ca ala de-i platit o freaca, iar ala care ia banii considera ca e prost platit. Problema apare cind ala de da banii se vaita ca n-are dar creste osinza pe el vazind cu ochii.

 9. Mihai
  Joi, 14 octombrie 2010, 17:31 la 17:31

  Ideea e ca in in momentul in care Ministerul de finante nu strange la buget decat 30%, angajatii sai vor salariul 100% + bonificatii.

 10. Joi, 14 octombrie 2010, 23:03 la 23:03

  Ia uite Breb, ce spuneam mai devreme:
  http://www.mediafax.ro/social/document-semnat-de-vladescu-stimulente-date-in-sistem-piramidal-sefii-cer-spaga-pentru-sporuri-7478918

  @Mihai: vorbim de management defectuos nu de punerea defectuoasa in practica a unui management bun. Chiar si in cazul absurd in care ar mai crede cineva ca managementul este bun nu poti sa tai la acord global salariile ca pe vremea comunistilor.

 11. Vineri, 15 octombrie 2010, 08:21 la 8:21

  partea cu 30% sigur n-ai inteles-o bine 😦 . Zaboveste un pic si vezi ce ar insemna 100% in locul unde ai gasit „informatia”

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: